layout

Saturday, February 19, 2011

all about eve



ni la yang aku bz kn sejak dua menjak ni..haha
layan drama korea yg dlu pernah tayang kt tv..
lupa dh tv mane.. masa zaman sklh dlu lg cite ni..
dlu siap rakam ngan tape lagi cite ni sbb mnt sgt..hehe
blh start tgk balik cite ni sbb masa pg OT support chines new year hr tu aku boring sgt2..
sbb tak de kje tapi kena paksa pegi keje sampai kan nak balik kg bercuti pun kena postpone.huhu..
bos paksa ot pblic holiday sebab support partner yg cuti beraya..
8 jam ot nganga tgk cite korea..haha..
jom aku cite ckt psl drama all about eve ni.....

Drama ini mengisahkan tentang dua gadis, heroin- Jin Sun Mi (Chae Lim) dan Hu Young Mi (Kim So Yun). Sun Mi mempunyai masa kecil yang bagus dan dibesarkan dengan penuh kasih sayang dari ayahnya. Ibu young Mi meniggal kan Young Mi ketika dia masih kecil dan ayahnya adalah seorang pemabuk yang baru saja meninggal. Dia memiliki masa kecil yang teruk tetapi tidak pernah menyerah kalah dan berjaya masuk ke kolej. Ayah Sun Mi membantu Young Mi dan membawa dia ke Seoul. Kedua-duanya bercita-cita menjadi pembaca berita dan mereka belajar di kolej yang sama. Sun Mi mencintai Woo Jin (Han Jae Suk), sejak dia masih kecil tapi Woo Jin hanya menganggap Sun Mi sebagai adik. Young Mi adalah seorang yang sangat jahat namun berpura-pura menjadi baik dan sopan ketika bersama orang sekitar. Dia sangat berbahaya dan akan melakukan apa sahaja untuk mendapatkan apa yang dia inginkan. Dia mulai menyukai Woo Jin dan Woo Jin juaga mula tertarik padanya. Sun Mi merasa seperti dia kehilangan Woo Jin. Akhirnya Sun Mi membawa diri ke London, semasa berada di sana , dia bertemu dengan Hyung Chul (Jang Dong Gun)-hero. Hyung Chul jatuh cinta dengan Sun Mi. Apabila tamat belajar Sun Mi dan Young Mi bekerja dia syarikat yang sama.Mereka bersaing untuk menjadi pembaca berita terbaik untuk syarikat tersebut.Dalam masa yang sama Sun Mi tidak tahu syarikat tersebut adalah milik Hyung Chul.Bermula la suka duka perjalanan hidup mereka.Ni baru dlm episod 5.. semua ada 19…Klu nk tahu lebih lanjut tgk la kt internet..hehe... Ok lh..I nak sambung tgk cite.dah episod 16 dh.…
kalau nak tgk cari la kat cni:
http://www.dramacrazy.net/korean-drama/all-about-eve/
kat bawah ni gambar2 pelakon drama ni

pelakon2 utama

hero & heroin

heroin

gambar ni pernah jadi profile picture aku kt friendster dlu..hehe

hero




7 comments:

ezzyra said...

nk tgk jgak!!

alla said...

nanti aku update n3 atas tu bg link

sal said...

sesekali layan cerita korea....yg sedih , betul2 tersentuh..klu kelakar, tul2 kelakar ya..

lina_pg said...

kompom tadak keje..ngulo la tu hik

ezzyra said...

aku xleh nk tgk la kt cni..ko donlod la..hehe

Adry@Daun said...

Ni keja dok mengulaq? Org suruh dia keja dia tgk cite korea.

alla said...

@ kak.sala- btl tu kak sal.. cite korea ni dia mmg best.. ada sedih, ada hepi ada lawak

@ k.lina- hehe... dah mmg xde kje tp bos sruh g kje gk..

@ egie- aku ke nk kne download?huhu...

@ a.adry.. haha... 8jam xde bnda nk buat boring bangat...