layout

Sunday, October 14, 2012

nora logde

dah la x bersiaran.. dh bersawang, berhabuk, beranai2 dh blogku ini..
tak tahu kenapa lama tak update, nak kata bz tu rasanya tak pn..
alasan paling kukuh ialah malas..hehe
banyak benda nak cerita sebenarnya.. tapi nak start dengan cite yg bulan 6 hari tu..
jalan2 pusing malaysia.. bukit tinggi+nora logde+melaka+KL
hari ni nak mula dengan nora logde dulu..
nora lodge ni chalet ket lereng bukit tinggi..
dikelilingi hutan karak dan dusun buah..
sangat sesuai untuk release tensen... sbb jauh dari kesibukan kota..
tapi tak sesuai untuk orang yang pentingkan standart..hehe
sebabnya? jom.. nak bercerita sambil tengok gambar, nnti baru blh tahu kenapa..


chalet di lereng bukit..


ni antara chalet yang ada kat sini..

ronda2 tengok kawasan chalet.jatuh cinta dgn tempat ni

cantik tempat ni.. mendamaikan


kami pilih chalet yang ni

bilik 1st...

bilik 2nd,hehe.. main tukar2 bilik plk mentang2 la takde org
bilik simple tp selesa. ada cermin, sejadah, Al-Quran, cermin,kipas
nk tdo dlm aircond, sila tdo dlm kereta ye..

1 jug air yang pekerja chalet ni sediakan untuk kami 2org

pemandangan dari bilik..
dok baring atas katil mcm dok atas kayangan gtu..

santai sambil tengok keindahan hutan

pemandangan hutan karak dari chalet

yg berbumbung tu penjana elektrik..
maklum la dalam hutan kan..

semua ada 9bijik chalet kot kalau tak salah

hari sudah beransur petang..
aktiviti kat sini cuma santai2 je mcm dok kt kmpg..hehe..


time ni jerebu tebal..
kalau tak mesti lg cantik view dia

tempat makan..blh oder ngn pekerja dia.. tp menu simple2 je..huhu
skali makan rm10.. tapi breakfast free..

tadaa.. ni la sebab utamanya..hehe
dok diluar chalet.. bilik air pun kat luar jugak....hihi
klasik gtu.....


ni hall kot.. untuk aktiviti mesyuarat..

dok kt kmpung pun tak sesantai ni..haha

sayup2 cahaya lampu kereta dari highway karak

wahhh banyaknya bintang...
dok berbaring atas rumput sambil tengok berjuta bintang..
(auta je,hehe)

keesokkannya
dah nsem2, dah cntk2,  dh segar2 dh maklum la mandi air sejuk tahap ais di pagi hari..haha
bersiap2 untuk check out..
sambung perjalanan ke melaka

9 comments:

ezzyra said...

cerita zaman batu..hahaha

alla said...

ni pn byk lg gmbr cntk tp dh hilang dh sbb dok dlm nset aku,huu

EmbunRosaliza said...

testinggg

EmbunRosaliza said...

huhuhu tadi tulis komen tak boleh publish pulak.

Hurmmm suka akk tgk gambar2 pun cantik2, rajin2 la upload sayang gambar banyak2, ni pun kira kenagan juga ni. Akk yg dekat pun tak sampai lagi ke sini

lina_pg said...

Nmpk dh menarik tetiba toilet kt luar plak dan2 terbantut.Ada plan gak nk g mkn hangin kt bkt.tinggi

ezzyra said...

moral of the story,back up la gmbr2 2 sebelum hilang.

alla said...

@ kak rosaliza - biasanye yg dekat tu la ssh nk g sbb dekat..hehe

@kak lina pg - gmbr bilik air aa amk ngn nset tp dh berkubur dh gmbr tu..
bilik air siap ada bathtab lg..

@ezyra - byk sgt gmbr.. penuh lappy plk

alla said...

@ kak rosaliza - biasanye yg dekat tu la ssh nk g sbb dekat..hehe

@kak lina pg - gmbr bilik air aa amk ngn nset tp dh berkubur dh gmbr tu..
bilik air siap ada bathtab lg..

@ezyra - byk sgt gmbr.. penuh lappy plk

Anonymous said...

Salam..boleh bg contact no nora lodge ni x?

Tq

Hazie_07@yahoo.com.my

Hafizah