layout

Wednesday, December 22, 2010

sedih dan pilu....

huuuuu... sedihnye...
penat2 blk kje bila time blk punye la hepi x terkata..
tp... bila masuk je dlm kete, pstu start tp xde respond.
try lg, dan lg dan lg, tp xleh jgk...huuu... batery kereta kong lagi..
dh la kene tgl org tu blk kg.. kete plk bt hal..huu
nsb baik la mmg dh ada jumper dlm kete ni..
call member mntak tlg... mujur ada yg x blk lg..
time dok buat tu punye la ramai penonton dok tlg tgk..
hampeh btl la diorg ni... buat malu je...huhu
ape2 hal pun mmg berterima kasih sgt2 kt diorg..
klu x, blk ngn tksi la jwbnye...
bila dh blh start trs g cari bank sbb duit kt tgn ada brp hinggit je..
cnfrm duit yg ada ni x lps nk beli batery kete..
blh buat beli batery lampu suluh je.. tp nk bt ape batery tu...
kt bank plk amk duit ngn tggl kete x mati kn enjin..huhu.
klu mati kn nnt dia xnk hdp jenuh nk mntk tlg org plk.
ssh ht btl tkut nnt tgk2 buah ht hlg..nsb baik la ada elok lg kt tmpt prkg.
dah ada duit baru trs kn misi mencari kdai hardware...
beli batery ngn hrg rm135 setelah buat muka seposen, sbb dia nk jual rm140..
pstu pegi pulak kedai repair kete nk sruh diorg pasang batery tu..
tp..... bila diorg bkk nk tkar tu batery lama masih dlm waranty..
diorg srh pg blk kdai yg beli batery yg kong tu..
nnt blh claim blk ngn kdai tu..
pg lah plk ke kdai yg jual batery kong tu...
dh la jauh..myk pn dh kureng..
smpai kt sane kdai tu dh ttup..waaaaaaaa...
ape la malangnye nsb hr ni.... huuuu :'(
blk rumah ngn hampa dah kecewa....huuu..
pluang terakhir yg ada adalah nyusah kn abg ipar..
mintak tolong dia pasang...

dh siap dh td..hehe tq..

6 comments:

ezzyra said...

sbr2...hehe

alla said...

mmg sbr dh tu..

Adry@Daun said...

Keta gna gear auto mmg akn jd mcm tu. Bateri kong dn trs takleh start. Keta br tp bateri cpt kondem. Nape jd lagu tu? Gna bateri cap apa? Bateri cap ayam ke? Hehe..jgn tensen ye.

alla said...

@a.adry - tu la psl.. baru je tkr.. sedih btl la..
haha, alla rasa pn batery cap ayam la tu..
main tkr je.. x tnye plk cap ape

Adry@Daun said...

Kalau alla tolak bateri yg kong kat kedai yg beli bateri tu dpt RM10 ke RM20 sbb diorg juai bateri terpakai tu. Kat sini dpt RM20/bateri.

alla said...

alla nk g jual nnt blk dr kg..
skrg ni dok ada elok lg ni..
smpan batery dlm blik..hehe