layout

Wednesday, September 28, 2011

pra honeymoon - pulau perhentian

dah setle dah semua majlis kenduri..
adik bradik sanak saudara semua dah blk smula kt tempat merantau..
org lain dah start masuk kje dah, tinggal kmi berdua je masih bercuti..
jom layan gambar kenangan honeymoon part 1 kmi... @ pulau perhentian....


kat jeti kuala besut tgh pilih selipar jepun utk pakai kt pulau..


ni la selipar jepun yg jd pilihan ht..hehe.. comel kan..


on the way ke pulau perhentian.. naik speed boat..
dok lompat2 boat ni bila ombak besar..huhu..
hubby ckp sebijik mcm dlm cite james bond..haha


malu2 kucing sbab dh purah


steady je mcm dia plk yg bawak boat


smpai dah...
ni la boat james bond yg dok lompat2 td tu..


kami dah jejak kn kaki kt pulau..
syoknye....


ni chalet yg ktorg check in.. moonlight chalet..


jernih air laut kt sini.. blh nmpk ikn dok brenang




tmpt kmi mandi manda smbil main ngn ikan..
ikan mai nk kwn.. siap ggit2 tgn ngn kaki.. geli...hehe


jeti moonlight


hehe.. bukan i ye.. tu minah saleh


mcm kt hawaii...






jemput2 rm6.huhu


menu breakfast kmi.. ape nama nth.. rege dia dekat rm20.
menu2 lain xdan nk amk gmbr sbb dh lapo, smpai je mknn trs ngap..


nk blk dh.......huhu.. time blk kena pakai life jacket sbb ombak besar..
kali ni kalah dh filem james bond.. james bond pon kecut perut kalau naik boat ni..


ce tgk muka james bond malaysia ni...
dah hitam legam..haha

honeymoon ni mmg best sgt...
mcm2 pengalaman.. tokke dok dlm chalet..
snokeling atas boat..huhu.. org lain semua trn dlm laut ...

11 comments:

ayunalisa said...

bestttnyaa... bila la nk samapai kt cni...

EmbunRosaliza said...

Assalam Alla, honeymoon part 1 dah best gilosss, honeymoon part 2 lg besssst tak lama lg tu hehehe, jeles akk.

Cantikya pulau perhentian tu,, mcm tgk poskad je. Akk ni mmg suka sgt ngan keindahan pantai, berapa tambang bot tu, selamat berhanimun lagiiii.

Alla cuba alla buat pop-upwindow comment:~ mula2 blogger dashboard,pastucari setting, pas tu pilih comment ( sebelah fommating )klik2 coment tu , pas tu cari kat bawah sikit pop-up window, klik situ, siap. senang sikit nak komen

Adry@Daun said...

As salam alla,
Mana gmbr tok ke tu? Pulau perhentian dh smp, Langkawi bila pulak nk smpai? Kat sini pn ada selipar Jepun mcm tu..hehe.. Makanan lg murah kt sini.

ezzyra said...

dh jd mat saleh celup dah korang...bekpes pon western...hihi...blik umah suma hitam...haha

alla said...

@ sis ayu - nnti pg la.. 1jam 30 mnt dr umh bonda dh smpai jeti kuala besut dah.. pstu 30 mnt naik speed boat smp la pulau perhentian ni

alla said...

@ sis rosa - wsalam kak.. hnymoon part 2 blm pg dh hbs riban2 dh duit..huhu..
pulau ni mmg lawa.. dkt je ngn umh bonda.. nnti blh la bt fmli day kt cni..hehe.
tambang pegi balik rm70 je sorg..
pstu chalet kt sane yg plg murah rm20..
alla dh bt dah pop up coment..hehe

alla said...

@ a.adry - wsalam.. gmbr tok ke dh delete dh.. alla geli tgk tok ke tu..huhu
honeymoon kt langkawi coming soon..hehe. mmg ada dlm plan tp xde trkh lg.. nk g sane nnt blh bawak slipar jepun ni la,hehe..
alla tringin nk g mkn kt kdai yg abe bwk hr tu.. yg rm3 sepinggan tu..

alla said...

@ ezzyra - mknn kt sane mmg byk mknn western.. mlm mkn chiken chop..hehe.. rm18 rasanye..
hehe, nsb baik la dh pulih dh kehitaman ni..

alla said...

@ ezzyra - mknn kt sane mmg byk mknn western.. mlm mkn chiken chop..hehe.. rm18 rasanye..
hehe, nsb baik la dh pulih dh kehitaman ni..

lina_pg said...

assalam alla..james bond dah jadi rupa jebon la kih3..beshnya hanimun part I ni..nk gi jugak la..

best tak snorkling atas boat wakaka

alla said...

@ sis lina - hehe, ni baru rupa kush2 hota hai..
mmg ki rekemen lah klu nk g sane..
kmi pun rasa mcm nk g lg.
nak dok kt big island plk..
yg ni small island..

haha.. tu yg lg meretung kn muka.. tgh2 laut dok sebek atas boat sorg2.. lawak btl la.. buat malu je..haha