layout

Friday, September 30, 2011

ikan patin gulai daun kesum


special n3 utk en. daun..hehe
ikan patin gulai daun kesum..
sbb en.daun x mkn udg..
cara masak sama dgn masak udang gulai daun kesum
tp yg ni xsiap lg..
dok dlm puyuk lg, daun kesum pn blm boh lg..hehe
tp syg nye gmbr yg siap hidang xdan amk sbb trs mkn

9 comments:

ezzyra said...

ptot la sama je...hihi

ezzyra said...

ptot la sama je..

EmbunRosaliza said...

Assalam alla, sedap tak ikn patin msk daun kesum tu, rasa mcm best je, nnt blk kg msk ye hehe, ari ni msk ape

Adry@Daun said...

As salam alla,
Yg ni mmg en daun suka tapi....sejak dok sini, hidung ikan patin tak penah nmpk. Apatah lagi nk mkn. Rasanya dh lama abe tak mkn ikan patin ni. Rindu la pulak. Dulu ada dlm kolam umah kita..

lina_pg said...

Wah sedapnya..ikan patin masak cenggini..ala2 asam pedas gitew.
Neh kena panggil pengantin lama gi makan kat byn br neh..nak acu try test gak ke'power'an kari ni hehehe

alla said...

@ ezzyra - amboi mntang2 la sama ko pn hntr coment sama ye.. 2x

alla said...

@ sis rosa - wsalam sis.. mmg sdp pn.. nk buat kt kg kne bwk blk rempah ni la..jd kne mai penang la klu nk rasa..hehe

alla said...

@ en.daun - wsalam.. org lgkwi x bela ek ikn patin?
nmpknye abe kne buat kolam la 1 kt umh abe tu utk bela ikan ni.. nostalgia zmn muda2 kt kg..

alla said...

@ sis lina - hikhik.. pengantin lama mai la jln2 kt umh pengntin baru.. nnt blh buat pulut ikn kering skali..