layout

Wednesday, March 28, 2012

jakarta & bandung day 2 (part 2-kampung daun)

dah penat meredah hutan dan berkubang di tengkuban perahu kami mencari destinasi untuk mengisi perut yang sudah berirama lagu rock.
kami memilih kampung daun sebagai tempat lunch hari ini.
restoren berkonsepkan dalam taman. cantik view dia..
hijau, mendamaikan, sejuk mata memandang..
jom jamu mata..





pintu gerbang untuk masuk ke restoren


tempat untuk ambil nombor pondok untuk menjamu selera
kawasan restoren ni sangat luas dan terdapat banyak pondok.

pondok tempat kami menjamu selera.


sedang pilih menu..pening nak pilih sebab banyak sangat pilihan


sirloin steak, memang ngetop..


nasi timbel.. sedap jugak..
nasi dia bungkus dalam daun pisang pastu ada lauk dalam nasi tu


nasi goreng special
habis 1 pinggan ni anak sedara ku makan


nasi goreng kampung


dessert..tak tahu nama apa
tapi sedap.. ada inti keju dan ada inti coklat


jus avacado dan tea susu


dah kenyang kami pusing2 kawasan restaurant


air terjun buatan..


antara sinki yang disediakan


papan tanda tunjuk arah pondok.


to be continue....




5 comments:

Miss Chocolate said...

mcm best je tmpt ni..
mhal x bajet?

EmbunRosaliza said...

assalam alla, bestnya jln2 n mkn2 tempt org. tq berkongsi picas kat sini, boleh lah akk jamu mata

Adry@Daun said...

Kampung ni sempena nama abe dlm blog, Daun.
Jemput mkn gulai bekwoh kesyukuran pd 31 Mac ni. Wakil dr Perlis dh kompom nk dtg.

alla said...

@miss chocolate - mmg best.. lbh kurang dlm 2k tu termasuk flight, hotel, trnsport, mkn mnm. tp x termasuk shpg.hehe

@sis rosa - wsalam.. hehe. jamu mata pn dah ok dh kak

@a.adry- btl tu.. mmg pg sane tgk nama kmpg daun ingt kt en.daun.hehe

che sakinah said...

wow best! one day kena pergi ni..
avocado jus tu macam sangat sedap okeyy!! *drooling* :9