layout

Sunday, December 25, 2011

pulut ikan kering

hari minggu hari ni rasa rajin pulak nak berasapkan dapur..
pagi2 lagi tunggu hubby balik keje nak pegi pasar..
cari lauk untuk masak lunch nanti.
sambil2 tu beli kelapa yang dah parut untuk makan dengan pulut
wlaupun pasar depan rumah je tapi buat2 macam jauh.
jarang sangat2 la nak jejak kaki kat situ walaupun tu pasar besar.
sanggup pegi giant lagi kalau nak beli lauk.
tapi hari ni mai mood rajin pukul 7pagi dah siap2 untuk ke pasar.
pulut pun dah siap tanak dah sebelum keluar.


pulut ikan kering kegemaran my syg..
dia panggil pulut gaul nyor.

9 comments:

lina_pg said...

sedapnya pulut gaul nyoq.Ada belen lagi ke tu?kami nak pi terjah ni wakaka..
Ikan kering apa tu cam besaq sangat

alla said...

mkn time pulut panas2 mmg sdp..
tggl utk sorg mkn je..hehe
ikan kering tu dh kecik tp pulut je ciput. 1 sudu je tu

ezzyra said...

baru nk komen pasal ikan 2...besornya ikan kering...hehe

alla said...

@ ezzyra - haha, kecik je lh.. tu piring je.. bkn pinggan

ezzyra said...

ooo piring...ingat pinggan...haha

Adry@Daun said...

Habaq kat ne rock, kalau pulut gaul nyoq mana blh buh ikan ikan kering. Ikan kering spesis anak gelama yg tak belah kan? Ikan kering ke ikan masin?

EmbunRosaliza said...

Assalam alla, dap2nya pulut gaul nyor tu, lama tak buat kat umah ni, la ni sibuk mkn ngan duyan je yheheh. Mmg nmpk besar ikan kering tu, mungkin paler dia yg buat jadi besar tu, tambahan pula lam piring heheh...bak sepiring

alla said...

@ a.adry - pulut gaul nyor mkn ngn nyor je lh..
a'a btl ank ikn gelama, kecik beleh je tu dlm gmbr je mcm giant. ikan kering..

alla said...

@ sis rosa - wsalam.. dia ikut musim tu. sebab durian ada muasim tu yg kne mkn plut durian je..
nyor ngn ikan kering xde musi.hehe
dab hbs dh.. yg belen tadi en rock bawak bekal g keje